Núria Mompín Bustos

ARTETERAPIA CLÍNICA

Portada del libro Arte Terapia Clínica

L’ús terapèutic de les arts expressives i creatives aplicades a infants i adolescents hospitalitzats.

Es tracta d’un llibre que resumeix tot allò après a la seva pràctica professional (Núria Mompín directora de Kalyan) al llarg d’11 anys acompanyant nens i adolescents amb càncer i altres afeccions mèdiques greus atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, mitjançant l’ús terapèutic de les Arts. Alhora, pretén ser una revisió sistemàtica de l’estat actual de la disciplina en l’àmbit a nivell internacional, dels seus orígens, objectius, beneficis i metodologia.

Joven mirando el atardecer en la playa

Aquest llibre ha estat editat per l’Associació Kalyan, amb la col·laboració dels seus patrocinadors i vol ser el vaixell insígnia de Kalyan i de la metodologia que utilitzem amb els nostres pacients: l’ARTTERÀPIA.

Kalyan és una Associació sense ànim de lucre d’àmbit estatal, creada per millorar el benestar emocional i la qualitat de vida de les persones que travessen moments vitals de gran vulnerabilitat, o d’aquelles que volen fer un procés de creixement personal i espiritual.

A través dels eixos transversals de la Psicologia, l’Art, el Creixement Personal i l’Espiritualitat, col·loquem al centre de les nostres intervencions les condicions de vida de les persones i les seves necessitats.

Oferim els nostres serveis gratuïtament a hospitals, centres de salut mental, centres d’educació especial, etc., posant èmfasi en els processos expressius, comunicatius i relacionals des d’una perspectiva profunda i rigorosa, per col·laborar en la construcció d’una societat més equitativa, humana, conscient i solidària.

Són possibles usuaris: nens hospitalitzats, persones en procés oncològic, amb afeccions de la salut mental, persones que han patit o pateixen violència de gènere, nens en procés d’adopció o refugiats…

Volem ser un referent en la construcció d’una societat més justa, equitativa i respectuosa promovent la dignitat i l’apoderament de les persones que travessen situacions de vulnerabilitat o que estan en risc d’exclusió social.

Presentacions