Núria Mompín Bustos

ARTETERAPIA CLÍNICA

Portada del libro Arte Terapia Clínica

L’ús terapèutic de les arts expressives i creatives aplicades a infants i adolescents hospitalitzats.

Es tracta d’un llibre que resumeix tot allò après a la seva pràctica professional (Núria Mompín directora de Kalyan) al llarg d’11 anys acompanyant nens i adolescents amb càncer i altres afeccions mèdiques greus atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, mitjançant l’ús terapèutic de les Arts. Alhora, pretén ser una revisió sistemàtica de l’estat actual de la disciplina en l’àmbit a nivell internacional, dels seus orígens, objectius, beneficis i metodologia.

Joven mirando el atardecer en la playa

Aquest llibre ha estat editat per l’Associació Kalyan, amb la col·laboració dels seus patrocinadors i vol ser el vaixell insígnia de Kalyan i de la metodologia que utilitzem amb els nostres pacients: l’ARTTERÀPIA.

Kalyan és una Associació sense ànim de lucre d’àmbit estatal, creada per millorar el benestar emocional i la qualitat de vida de les persones que travessen moments vitals de gran vulnerabilitat, o d’aquelles que volen fer un procés de creixement personal i espiritual.

A través dels eixos transversals de la Psicologia, l’Art, el Creixement Personal i l’Espiritualitat, col·loquem al centre de les nostres intervencions les condicions de vida de les persones i les seves necessitats.

Oferim els nostres serveis gratuïtament a hospitals, centres de salut mental, centres d’educació especial, etc., posant èmfasi en els processos expressius, comunicatius i relacionals des d’una perspectiva profunda i rigorosa, per col·laborar en la construcció d’una societat més equitativa, humana, conscient i solidària.

Són possibles usuaris: nens hospitalitzats, persones en procés oncològic, amb afeccions de la salut mental, persones que han patit o pateixen violència de gènere, nens en procés d’adopció o refugiats…

Volem ser un referent en la construcció d’una societat més justa, equitativa i respectuosa promovent la dignitat i l’apoderament de les persones que travessen situacions de vulnerabilitat o que estan en risc d’exclusió social.

Notícies

PSIARA La revista digital del COPC

Artteràpia clínica. L’ús terapèutic de les Arts expressives i creatives aplicades a nens i adolescents hospitalitzats és un gran llibre amb una missió enorme: “contribuir a revaloritzar l’artteràpia al nostre país”. La seva autora, Núria Mompín, psicòloga sanitària, psicooncòloga, artterapeuta, i membre del Grup de Treball Creativitat, Procés Artístic i Salut Mental de la Delegació de Girona del COPC, confessa a les primeres pàgines la seva vocació: “ajudar tant nens com joves i adults que, a través de l’expressió artística, puguin treure cap a fora el seu patiment, puguin comunicar-ho, per així, de mica en mica, curar i millorar la seva qualitat de vida

Llegir notícia sencera

Ser Padres

En aquest llibre, Nuria Mompín, psicòloga sanitària, psicooncòloga i artterapeuta, ens ofereix un resum de tot allò après en la seva pràctica professional al llarg d’onze anys acompanyant nens i adolescents amb càncer i altres afeccions mèdiques greus. El seu objectiu és mitjançant l’ús terapèutic de les arts, minimitzar o pal·liar l’impacte psicològic negatiu que produeix l’hospitalització

Llegir notícia sencera

Entrevista BBK Family

Entrevistem Núria Mompín Bustos, psicòloga sanitària i autora del llibre “Art Teràpia Clínica. L’ús terapèutic de les arts expressives i creatives aplicades a nens i adolescents hospitalitzats” perquè ens expliqui la tasca de l’Artteràpia, una professió amb molts anys de recorregut en altres països i que cada cop és més demandada en el nostre sistema sanitari i en altres àmbits del nostre entorn.

Llegir entrevista sencera

Entrevista en el diari El Ideal Gallego

En aquesta entrevista en el diari El ideal Gallego, la nostra directora comparteix sobre l’Artteràpia Clínica aplicada al context sanitari hospitalari.

Llegir entrevista sencera

Entrevista a la revista Hacer Familia

Entrevista on la nostra directora parla del poder guaridor de l’Art, i més específicament en el context Clínic hospitalari.

Llegir entrevista sencera

Presentacions