KALYAN
Kalyan Psicologia, Art i Benestar Emocional ha estat creada per la família Mompín – Bustos: Núria Mompín, Inés Bustos i José Mompín, amb el propòsit d’ajudar a millorar el benestar emocional i la qualitat de vida de les persones que travessen moments vitals de gran vulnerabilitat, o d’aquelles que vulguin fer un procés de creixement personal i espiritual.
La nostra motivació és la de col·laborar en la construcció d’una societat més humana, equitativa, conscient i solidària, sempre sustentant les nostres intervencions socials, amb valors ètics i altruistes.
Junta Directiva Kalyan
Està formada per persones amb experiència empresarial o terapèutica, que s’ofereixen desinteressadament a col·laborar amb aquest projecte amb finalitats humanitàries i socials. Amb el temps es poden sumar altres personalitats a aquesta Junta. En el moment de la creació de Kalyan comptem amb:
José Mompín Bustos
President d'honor
Cofundador de l’Associació Kalyan . És Enginyer i periodista tecnicocientífic. Ha creat i presidit les empreses Eikona i Ikonos, dedicades a la Comunicació empresarial, a l’organització d’esdeveniments, així com a la cerca de patrocinadors per a aquests esdeveniments. Ha col·laborat amb diverses ONG; l’última, Càritas Barcelona, formant part del projecte Empeses amb Cor.
Alexandre González Capel
President
Diplomat en Ciències Empresarials.
Llicenciat en Ciències Econòmiques amb l’especialitat de Recerca en Tècniques de Mercat, i en Administració i Direcció d’Empreses ADE, especialitat en Gestió d’Empreses. MRC International Training – Lideratge Empresarial. Membre de la Junta Directiva d’APDO – Associació Professional per al Desenvolupament Organitzacional de les Empreses. Co-Founder – OTI-Observatori Tecnologies Innovadores. Membre del Consell Assessor d’APTICC – Associació Professional TIC de Catalunya. President de la Cambra d’Emprenedors i Empresaris de Catalunya (CEEAC), que promou l’acompanyament integral a emprenedors en els seus projectes i dels empresaris en les necessitats de col·laborar amb emprenedors, d’innovar, formar-se, internacionalitzar-se i assolir un compromís ètic i social.
Inés Bustos Sánchez
Secretària
Cofundadora de l’Associació Kalyan . Fonoaudiòloga i Pedagoga, dedicada als problemes de la comunicació, de la veu, de la parla i del llenguatge. Autora de més de 20 llibres daquest àmbit. Actualment es dedica a la formació de logopedes, tant a Espanya com a Llatinoamèrica.
Mateu Valero Cortés
Vocal
És Doctor Enginyer en Telecomunicació, professor i investigador en Arquitectura de Computadors a la UPC. Fundador i director del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació. És un dels vint-i-cinc científics més destacats d’Europa. Entre els seus premis destaquem el prestigiós premi Eckert-Mauchly en arquitectura de computadors i el distingit premi de supercomputació Seymour Cray; els premis nacionals “Julio Rey Pastor” i “Leonardo Torres Quevedo”. És Doctor Honoris Causa per 9 universitats i membre de 10 acadèmies. El Col·legi públic del seu poble natal Alfamén va posar el seu nom a l’escola (CEIP Mateo Valero) el 2005.
Albert Domingo Melgosa
Vocal
Nascut a Mollerussa, casat i amb dos fills. Enginyer Electrònic per La Salle i PDD (Programa de Desenvolupament de Directius) per l’IESE Bussiness School. Després de dues responsabilitats tècniques, funda NexTReT el 1993, activitat que continua sent la principal ocupació professional. És una empresa de serveis i solucions IT, amb solucions de sistemes, projectes de desenvolupament, millores de rendiment d’aplicacions i serveis gestionats per a les necessitats dels seus clients. Estan en contacte constant amb fabricants, start-ups, universitats i fòrums tecnològics. També acompanyen emprenedors en projectes innovadors i participen en diferents vehicles d’inversió.
Direcció tècnica i equip de professionals de Kalyan
Són els braços executors dels projectes i serveis que ofereix Kalyan .
Nuria Mompín és Cofundadora de l’Associació i també la Directora Tècnica de Kalyan . A la seva vasta experiència i àmplia formació uneix la seva vocació altruista i humanitària.
NÚRIA MOMPÍN
DIRECTORA I VOCAL
Amb 20 anys d’experiència, primer com a terapeuta amb nens amb afeccions a la salut mental i discapacitat intel·lectual (Fundació PsicoArt), i en risc d’exclusió social (Crae Sant Josep de la Muntanya i Centre Obert Aldeas SOS). Amb persones de la tercera edat i persones adultes amb afeccions a la salut mental (Fundació de Salut Mental per a adults ARAPDIS).
Posteriorment, va treballar 11 anys acompanyant emocionalment mitjançant l’ús terapèutic de les Arts, nens i adolescents amb càncer i amb afeccions mèdiques greus i cròniques que requereixen períodes prolongats d’hospitalització (Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona). Creadora del projecte d’Artteràpia “Som de Qualsevol color” a la Fundació Nous Cims- Kàlida Sant Pau, on també va treballar dos anys com a psicòloga arteterapeuta acompanyant emocionalment mitjançant l’ús terapèutic de les Arts, a persones adultes en procés oncològic, a diferents hospitals de la xarxa pública catalana.
És Psicòloga sanitària (UOC) i Màster en Art Teràpia (IATBA). Col·legiada núm. 28166 del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya. Diplomada en Teràpia Ocupacional per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Habilitada com a Psicòloga Sanitària pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Màster en Psicooncologia per la Universitat de Barcelona (UB).
Docent a l’àmbit de l’Artteràpia a diferents màsters universitaris (UB i Campus Docent Sant Joan de Déu) ia la Fundació Pere Tarrés.
És responsabilitat de la Directora idear i dissenyar els projectes d’intervenció, contactar amb els hospitals i centres on Kalyan ofereix els seus serveis, presentar-los el projecte terapèutic, així com seleccionar i coordinar l’equip humà de psicòlegs i col·laboradors que es vagin incorporant a projectes de l’Associació.
Inés Bustos Sánchez
Fonoaudiòloga per la Universitat de Buenos Aires.
Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona.
Certificat d’Experta en EL ARTE DE LA PALABRA PEDAGÓGICO, de Rudolf Steiner, atorgat per l’institut Veu i Moviment.
ACTIVITAT PROFESSIONAL
A l’àmbit privat és Especialista en l’educació i la reeducació de problemes de la veu; de la parla i de la fluïdesa verbal. Realitza pràctica professional privada i en col·laboració amb centres específics.
- Dictant de cursos de formació per a logopedes a Espanya (Barcelona, Madrid, Valladolid, Gijón, La Corunya, València, Saragossa, Sevilla, Palma de Mallorca,…) ia Llatinoamèrica a Equador, Argentina, Xile, Bolívia, i Veneçuela.
- Ha donat cursos de veu per a docents, teleoperadors, locutors…
- Ha estat professora col·laboradora del Máster de Voz de l’Escola de Patologia del Llenguatge, Hospital de San Pau.
- Va ser logopeda col·laboradora de l’Escola Eòlia, Centre d’estudis superiors de la veu (especialitat teatre musical).
- Membre del Comité Cientifico Internacional de Metavoces, de la Facultad de Ciencias Humanas, de la Universidad Nacional de San Luis. Argentina.
PUBLICACIONS
És autora de més de 20 llibres entre els quals destaquen:
- Entrenamiento y salud vocal para cantantes. bCoautora editat per Amazon.
- Optimización del tracto vocal, en alteraciones de la voz, de la fluidez verbal y del habla.
- Intervención en disfonía infantil. Un enfoque holístico.
- Integración cuerpo-voz y movimiento para el abordaje de disfonías funcionales. Volumen 1 y 2.
- Ejercicios para estructurar el pensamiento. Organizadores gráficos y visuales.
- Leer-razonar-exponer. Ejercicios de comprensión lectora y expresión escrita.Vol.1 (9-10 años) y vol 2 (11-12 años).
- Intervención logopédica en trastornos de la voz-
- La voz, la técnica y la expresión.
- Nuevos enfoques en el tratamiento de los problemas de la voz.
- Trastornos de la voz en edad escolar.
Josep Fábregas
Nascut a Mataró-Barcelona, el 1940). Estudis realitzats: Diplomat Químic IQS (Barcelona, 1963). Enginyer paperer EFP (Grenoble, 1964). Psicòleg Clínic per la Facultat de Medicina (Barcelona, 1977). Certificat de la Facultat d’Estudis Astrològics (Londres, 1977). Diploma de màxima cum laude de l’escola Helioda (Zuric, 1986).
Ha publicat els llibres següents: Astrologia esotèrica i Psicologia evolutiva; L’art de llegir el rostre; Escàner de la psique humana; Les 9 etapes de levolució Humana; Diàleg amb les lletres; Grafologia Evolutiva: l’ànima i la personalitat a l’escriptura; Astrologia Evolutiva: un nou paradigma psicològic; L’Evolució de l’Ànima: teoria i pràctica; Noves pràctiques per a la iniciació i l’ascensió .
Marc Pujol
Actor de companyies com El Tricicle, Dagoll Dagom, Comediants, Dei Furbi, Obskené , Teatre Lliure i Teatre Nacional, ha treballat amb directors com Jordi Prat, Joan Lluís Bozzo, Marc Rosich, Paco Mir, Elisenda Roca, Joan Font, Marc Chornet, Marc Rosich, Carles Alberola, Gemma Beltran i Paco Azorín, entre d’altres.
Entre els seus darrers treballs destaquen: ‘Forever Young’ (Tricicle), ’Assaig sobre la lucidesa’ ( Cia. La Danesa adaptant J. Saramago), ‘Maremar’ (Dagoll Dagom, Premi Teatre Barcelona Millor Musical, 2019), ‘El monstre al laberint’ (Liceu), ’Apologia i escarni de l’estupidesa humana’ (Marc Timón, Premi Teatre Musical Petit Format, 2022), ‘Liceistes i cruzados’ ( Teatre Nacional de Catalunya), ‘Renard’ ( Teatre Lliure, premi de la Crítica de Barcelona 2016), ‘Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas’ ( A. M. Ricart adaptant Lope de Vega, premi Festival
ALMAGRO OFF 2013 i premi MAX 2015), ‘La flauta màgica’ ( versió Dei Furbi, premi MAX 2014), ’73 raons per deixar-te’ (Guillem Clua, Teatre Goya / Temporada Alta, nominat als Premis BUTACA 2016 com a millor actor de musical), ‘Nevares’ (Ignasi Roda adaptant Pere Calders, Festival Grec 2014), ‘La dona vinguda del futur’ ( Marc Rosich i Guille Milkiway, TNC, premi BUTACA 2013 com a espectacle familiar), ‘Aloma’ ( Lluís Arcarazo i Alfonso Vilallonga adaptant M.Rodoreda, Dagoll Dagom / TNC) i ‘Flor de nit, el cabaret’ ( Víctor Álvaro adaptant M. V. Montalban, premi BUTACA 2015 com a espectacle musical). En televisió ha treballat a les series Merlí , La que se avecina, La Sagrada Família, Todos mienten, El Cor de la ciutat , Plats Bruts i Médico de família entre d’ altres. En cinema ha protagonitzat La dona tancada, Pan y Vino, In Corpus i ha fet papers de repartiment a Modelo 77, 100 metros i Sin Límites.
Com a docent, ha impartit classes de teatre, ioga, cant i comunicació no verbal a l’escola Memory, a Arsènic, a l’escola Lazzigags, al Centre Aules, la Universitat Ramon Llull (Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació), la Universitat de Valladolid (Centro Buendia), dins els projectes Lucy i Lucy Primavera del programa Daphne de la Unió Europea per a la resolució de conflictes a través del teatre, en la celebració de l’Any Grotowski a Barcelona, en col· laboració amb l’Institut del Teatre, i per a les associacions Vulnus, ARTransforma i AADPC. A nivell internacional ha impartit tallers a Itàlia, Índia, Holanda, Grècia, Polònia i Portugal.
Més info: http://www.aadpc.cat/marc-pujol
Jimena Cabral i Acosta
Llicenciada en Psicologia amb èmfasi en psicologia clínica, apassionada per l’art i l’educació amb 8 anys d’experiència en educació inicial i 2 anys com a professora de ballet.
Màster en Artteràpia Transdisciplinària i Desenvolupament Humà pel Institut Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona (IATBA).
Experiència acompanyant com a terapeuta amb perspectiva social i de gènere a nens, adolescents i famílies i realitzant tallers de artteràpia per a l’expressió emocional i autocura a adolescents de l’associació Rosa Peris. A més ha treballat amb grups de cuidadors del programa SAVA i a casa d’acollida per a persones en situació d’exclusió social del programa CAMS de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD.
Actualment forma part de l’equip professional de Kalyan com a psicòloga artterapeuta amb nens i adolescents hospitalitzats i en cures pal·liatives, com també en tallers grupals de diversos tipus.
Víctor Malràs
Víctor Malràs inicia sus estudios en Psicología a la vez que entra a formar parte del Centro de Esplai Drac Màgic como monitor. Desde entonces, el interés y la sensibilidad por la forma de acompañar a la infancia fue creciendo en su interior, formándose en la Escola Lliure El Sol y, más tarde, en Educación Viva en el CAIEV. Paralelamente, su itinerario artístico pasa por diferentes lenguajes, desde la plástica en el Taller de los Sentidos hasta la danza y el teatro, a lo largo de los últimos años en diferentes escuelas y espacios (NunArt, Marabal, Alas, El Cuerpo de la Voz).
Todo este recorrido ha desembocado en la voluntad de integrar todos estos elementos, materializándose en una propuesta de arteterapia. Por este motivo, decidió cursar el Máster Integrativo en Arteterapia por la Universidad de Gerona. En los últimos años, su experiencia en el ámbito arteterapéutico se desarrolla en dispositivos individuales atendiendo a niños, adolescentes y familias, así como grupos en contextos educativos, centros de día para personas mayores, en colectivos de empresas, servicios atención a violencias de género, servicios de salud mental, entre otros. Además, impartir formaciones y acompañamientos a profesorado ya monitores y directores de ocio.
En la actualidad, continúa su itinerario formativo, ampliando perspectivas y lenguajes, concretamente cursando la formación avanzada en Terapia Familiar Sistémica en la Escuela de Terapia Familiar de Sant Pau de Barcelona (ISBA).
En el ámbito profesional, actualmente forma parte del equipo profesional de Kalyan como psicólogo arteterapeuta en proyectos hospitalarios y también del Taller dels Sentits, centro de expresión plástica y arteterapia en Vilanova i la Geltrú, como arteterapeuta en diferentes proyectos.
Pia Puigpiqué Juanola
Arteterapeuta Relacional. Miembro de la Asociación Profesional Española de Arteterapeutas (ATe). Máster en Arteterapia Aplicación Psicoterapéutica de la práctica artística (Metáfora, 2022). Máster en Creación Artística (UB, 2010). Licenciada en Bellas Artes (UB, 2008) y en Historia del Arte (UB, 2003).
Arteterapeuta: trabajo con niños, jóvenes, mujeres y familias. Especialización en Expresión Creativa y en Terapia de Artes Expresivas en el ámbito educativo, social y de acompañamiento vital. Creadora y facilitadora de espacios de autoconocimiento a través de la expresión artística. Experiencia de 10 años en el aula con adolescentes como profesora de arte y educación emocional.
Carlotta Ros
És actriu, Arteterapeuta MA UdG, Psicodramatista i experta en Psicoteràpia de Grup MA UB i Psicoanàlisi (Obertura). La seva trajectòria comença estudiant arts escèniques i aprofundint en diverses tècniques actorals entre elles la Tècnica Meisner, Lecoq, Grotovskj, Stanislavskj, Suzuki, Alexander i un llarg, etc. Va treballar com a actriu i creadora a Barcelona, Milà i Londres. És des d’aquí que s’interessa pels processos de creació i en la seva estreta relació amb l’inconscient. En els seus efectes poderosos en la salut emocional i en el desenvolupament de la subjectivitat.
Des del 2014 treballa a Barcelona per a institucions públiques i privades donant vida a projectes que apliquen l’art per al tractament de la salut mental, el trauma i la integració social. Condueix grups d’artteràpia i teatre terapèutic dirigits a persones amb màxima vulnerabilitat, nens en context escolar, adolescents amb trastorns de salut mental i adults en diversos àmbits.