Es proposa un taller d’acompanyament emocional a través de l’ús terapèutic de les Arts per tal d’oferir una via expressiva a través de les arts per als professionals de la salut (metges, infermeres, psicòlegs, treballadores socials, fisioterapeutes, etc.) que cuiden cada dia a persones que pateixen malalties greus i que per tant, conviuen amb situacions d’estrès i d’angoixa derivades de pèrdues, dols i situacions que són difícils de sostenir emocionalment.

Aquest taller té l’objectiu que els professionals de la salut puguin descobrir la expressió artística com a canal per poder exterioritzar emocions que es generen en la pròpia pràctica professional, les quals sovint són contingudes sense possibilitat d’elaboració emocional, per manca de temps i d’espais destinats específicament per aquesta funció i que generen un gran impacte i sobrecàrrega emocional.

L’objectiu principal d’aquest projecte doncs és, el de millorar el benestar i la gestió emocional dels professionals sanitaris a través de l’expressió artística i la creativitat.

Els llenguatges artístics amb els que treballem són:

  • Les arts plàstiques (pintura, dibuix, escultura, fotografia, collage, graffitti, teles, còmics, storyboards, leporelos, etc).
  • La escriptura/poesia/narració
  • La música
  • La expressió corporal

Aquest projecte és possible gràcies a la col.laboració de l’Associació Benèfica Anita (https://www.asociacionanita.org/).