L’artteràpia es pot convertir en una comunicació profunda amb una mateixa i amb l’espiritualitat

Seguidament, transcrivim el seguiment d’un cas clínic exposat en forma de comunicació els 7-8 de juliol del 2017 a les VIII Jornades d’Artteràpia en salut, educació i comunitat organitzada per l’associació professional d’Arteterapeutes Grefart i que il·lustra molt bé quins beneficis es poden obtenir en la intervenció dús terapèutic de les Arts Expressives i Creatives en pacients que travessen per moments de gran vulnerabilitat.

Presentació del cas

  • La Lucía és una pacient de 14 anys amb un tumor d’ovari esquerre que ha fet metàstasi. La Lucía té una germana biològica.
  • A partir de les sessions d’AT amb Lucía, aquesta esmenta que els pares estan divorciats i tenen una relació problemàtica. La mare ha refet la seva vida amb una altra parella amb qui han tingut un nen. “Lucía” manifesta que no vol veure el seu pare. Actualment explica que viu amb la seva mare, el seu company, el germanastre i la germanastra (filla del company de la mare). El pare biològic de Lucía, després de molts anys d’absència, s’hi ha tornat a acostar des que va emmalaltir, encara que ella continua mostrant rebuig cap a ell.
  • A mesura que avancen les sessions Lucía comparteix que va iniciar la seva primera relació sentimental un any abans de ser diagnosticada, i uns mesos després de la seva ruptura va debutar amb la malaltia.

DESCARREGAR PDF